вторник, 24 февруари 2009 г.

Ретро вълна залива мъжкия гардероб

От известно време на родния пазар се появиха фирми, които лансират мъжки облекла с отлично качество и безупречен силует, изработени от луксозни вносни платове. Голяма част от тях шият на ишлеме
за най-големите световни производители, едновременно с това предлагат и свои собствени колекции.
В Централния военен клуб дебютира новата родна марка "Desizo Monni". "Нарекох фирмата на трите си деца - Деян, Симеон и Зорница. Мони е умалителното, с което ме назовават приятелите. Италианското звучене идва от факта, че облеклата ни са издържани в духа на най-добрите традиции от Апенините", обясни нейният собственик Магдален Димитров, Той допълни, че екипът на фабриката му "Димитров", която изработва и тоалети за световните гиганти "Лагерфелд", "Фере", "Черути", "Калвин Клайн", "Томболини" и "Базиле", е бил обучен от италиански специалисти, владеещи тънкостите на стародавната шивашка техника "сарториале". При нея високачествените материали се съчетават с безупречна изработка, включваща много ръчен труд.
Моделите от колекциите пролет-лято'2009 и есен-зима 2009-2010 на "Desizo Monni" са с ретро линия. Реверите на саката са разширени, раменете са повдигнати, панталоните -тесни и с маншети. Завръщат се блейзерите.
Специален гост на събитието бе Улрих Франке, главен директор на модна къща "Лагерфелд" и ръководител на дизайнерския екип, който изработва мъжките й облекла.

www.figurata.com

Няма коментари: