сряда, 2 юни 2010 г.

Елена Петрова: Харесвам Калин, но само като колега!

„Стъклен дом" не е сериалът, който направи Елена Петрова звезда. По-точно тя е звездата, която го направи любим на тв зрителите в неделната вечер. Красавицата безспорно е една от най-желаните от всеки режисьор актриси и отдавна е спечелила сърцата на почитателите на седмото изкуство.

Годините, в които актрисата дебютира пред камерата, са едни от най-мъчителните за нея в личен план. „Научила съм се да поемам рискове и отговорност. Постъпвам като диригент 6 екстремни ситуации" спомня си трудното минало Петрова. Тя, майка й и двамата и братя живеят

в нищета и бедност

което принуждава красавицата да започне работа, за да помага финансово на семейството си. Така един ден Елена се озовава на площад „Славейков", където лепи плакати. По случайност покрай нея минава режисьорът Николай Волев. Предлага й да се яви на пробни снимки за римейк на „Козият рог". Елена приема и изиграва ролята на Мария, за която печели наградата „Златен орел" на филмовия фестивал в Москва.

Освен любовта на публиката Елена печели и тази на гръцкия милионер Аристотелис Фотилас. Бизнесменът е привлечен от магнетичната и красота още на първата среща, а тя пък не му обръща внимание и разменя

едва няколко реплики с него. По-късно, след упорито ухажване, включващо нощна

разходка над София с частен хеликоптер

актрисата заживява с бизнесмена на семейни начала. През 2005 г. тя го дарява със скъпоценен подарък, раждайки близнаците Александър и Изабела. Щастливото семейство обитава апартамент от 250 квадрата в престижния квартал „Лозенец". Актрисата споделя, че никак не обича домакинската работа и готви много рядко. За чистенето отговаря домашна помощница, а Изабела и Александър имат детегледачка. „Има Жени, които работят от сутрин до вечер и после се прибират да готвят. Аз не го правя.

Не мога да готвя

но дори и да мога, не смятам, че трябва да го правя. Понякога чистя. Какво, ще седя на мръсно вкъщи, защото съм Елена Петрова ли? Това няма да стане. Аз съм маниак на тема чистота. Ако видя боклук, ще го вдигна, разбира се", обяснява звездата.

Името на Елена Петрова задължително присъства в класациите за красота в актьорската гилдия. Брюнетката обаче е на мнение, че няма физически данни да бъде секссимвол. Въпреки това около интимния и живот витаят какви ли не слухове. Последната пикантна подробност за актрисата е, че екранната любов между нея и Калин Врачански в „Стъклен дом" е станала факт и в реалността. Наскоро зрителите станаха свидели на страстна сцена между двамата, в която чувствата бяха толкова истински, че трудно могат да се приемат за чиста актьорска игра. Елена обаче е категорична: „Не съм спала с Калин. Правя го само в сериала. Иначе той много ми харесва, но само като колега." След което красавицата пуска в действие обезоръжаващата си усмивка.

Няма коментари: