вторник, 29 юни 2010 г.

Алекс u Ласкин - втори шанс за истинската любов

Скептиците, които не вярват, че истинската любов съществува, трудно могат да бъдат убедени колко много грешат. Любов наистина има и тя идва точно тогава, когато имаме най-голяма нужда от нея. Да знаеш, че си обичан, е ней-великото преживяване. Колкото до изпитанията, и те са лесно преодолими. Точно така се случва с двама от най-известните млади български актьори. Александра Сърчаджиева и Иван Ласкин се срещат, когато са в пълна безпътица, а те почти са изгубили надеждата, че късметът е на тяхна страна.

Постановката на пиесата „Чайка в Театъра на армията е камъчето, което обръща колата. Но... за добро. Двамата се срещат на сцената и се „виждат". Първата среща минава под знака на пиперливия хумор на Ласкин. „Правеше си някакви солени шеги с всички и се държеше така, все едно не му пука от нищо. Да си призная, помислих го за груб човек", разказва младата госпожица. Обаче няма време за губене и само след няколко репетиции започват да откриват все повече сходства в характерите си. Еднакво избухливи са, мразят лъжата, говорят директно с всеки и трудно отстъпват от мнението си. Този период е изключително мъчителен за Алекс. Тя се грижи за майка си - незабравимата Пепа Николова. Туморът в мозъка унищожава бързо невероятната актриса. Само няколко месеца по-късно Пепа напуска този свят, а Алекс остава съвсем сама. Най-голямата й опора се оказва Иван.

Той прекарва безброй безсънни часове със съсипаното от мъка момиче и не й разрешава да се предаде. Самият Ласкин преминава през мъчителна раздяла със съпругата си, актрисата Мирослава Гогова, от която има дъщеря. Накрая се изнася от фамилното жилище u заживява на квартира - стая маса и легло.

Общата им болка съвсем ги сближава. Двамата се „предават" пред чувствата си и заживяват заедно. „Тя ми е дар от Бога. Благодарен съм, че ми я прати", разнежва се лошото момче на театъра, а нежната му половинка допълва с усмивка „Той е всичко, от което имам нужда". Въпреки многото слухове, двойката дава изявления, че не прави планове за брак. Влюбените не харесвали нито църковния, нито гражданския ритуал. Няма момиче, което да не иска да се види в бяла рокля. Алекс има шанса да я облече на сцената. Майка й, Пепа Николова, би се радвала и на оня свят, ако види любимата си дъщеря булка.

Навремето тя така u не дочаква сватба с Йосиф Сърчаджиев. Нещо повече, той отказва да признае Александра. И сега двамата се разминават като непознати. Любимото място за почивка на двамата влюбени е Дряново. Актьорите прекарват всяка свободна минута там и се чувстват най-добре в компанията на приятеля си Ганчо, който винаги ги посреща с вкусни ястия. Истината е, че кухнята е територия единствено на Ласкин. Алекс е скарана с готвенето и не разбира нищо от кулинария. За сметка на това обожава специалитетите на любимия си, който най-често я глези с уловена от него риба.

Фактът, че и двамата са известни и любопитни на публиката, кара медиите непрекъснато да следят с внимание личния им живот Инат-ливите актьори обаче отказват да говорят за себе си и рядко разкриват подробности за любовта си. Последната новина, която обикаля из актьорските среди, е, че Александра е бременна. Още в края на миналата година тя призна, че иска да има дете от Иван и най-важното за нея е да стане майка. Ласкин е баща на 13-годишната Люба, която, за негово щастие, е в чудесни отношения със Сашка. Двойката заедно с момиченцето прекарват заедно ваканциите си, а любимото им място за почивка са плажовете на слънчева Гърция.

Сърчаджиева не говори с баща си

Александра Сърчаджиева е дете на Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев. Появата й е плод на дългогодишната връзка на актьорите. Когато Алекс се ражда, баща й категорично отказва да напусне законната си съпруга, сценаристката Райна Томова, и не признава бебето. Смъртта на Пепа Николова също не затопля отношенията между баща и дъщеря. По-късно Йоско получи тежък инсулт, който частично го обез-движи. В този критичен момент Александра не пожела да му подаде ръка. Актрисата дължи всичко единствено на майка си. „Не може да ти е баща човек, който не те е погледнал цял живот. Баща, родител, е този, който е бил до теб. Оттам нататък няма какво да говорим", категорична е тя.

Иван има проблеми с бившата си съпруга

Иван Ласкин преживя мъчителен развод със съпругата си Мирослава Гогова, след който се отдаде напълно на щастието си с Алекс Сърчаджиева. Лошото момче на театъра имаше брачни проблеми още преди да започне връзката с 13 години по-младата си колежка.

Бившата половинка на Ласкин също е актриса. В края на 90-те години двамата бяха водещи на детското предаване „Спукано гърне", излъчвано по БНТ.

Днес двамата поддържат отношения само заради дъщеря им Люба, която живее при майка си. Ласкин признава, че е виновен за разпадането на брака си, затова се чувства длъжен да бъде добър баща на тийнейджърката.

Няма коментари: