сряда, 7 юли 2010 г.

Ваня Костова пред самоубийство

Певицата Ваня Костова наскоро щяла да сложи сама край на живота си. Това бил нейният съзнателен и изстрадан избор. Също като своята съгражданка и връстница Петя Дубарова, свръхчувствителната Ваня не могла да преглътне Обида. Но не от тези, присмехулните, а от далеч по-опасните - в които на човек се вменява чувство за вина.

Точно такова чувство неотдавна вгорчава живота на певицата до такава степен, че тя се вцепенява от ужас, в резултат на което жизнените й показатели катастрофално спадат. Изпада в депресия, не иска да контактува с никого, не иска да се храни и да пие вода. На сина си посочва с кои дрехи иска да бъде погребана.

Какво всъщност се случва? Години наред състрадателната Ваня се явява благодетел на своята почитателка X от големия провинциален град Z (имената нарочно изписваме с инициали). Винаги, когато се срещнат, певицата й дава някой лев, тъй като момичето живее трудно и мизерно. Поне така се оплаква, докато получава поредния автограф и минутки личен контакт с любимата си изпълнителка. Традицията - емоционален рекет, подплатен финансово, бил спазван с години. И нещо повече - X започнала да се оплаква и в телефонните разговори, при което Ваня притичвала до пощата и я спасявала с пощенски записи.

Днес тъй, утре тъй, докато Костова не получила поредното обаждане, че момичето е в болница и му трябват пари за операция. Ваня не могла да реагира веднага, а и сумата не била малка. На всичко отгоре, получила есемес, уж от лекуващия лекар, че тя ще стане причина за смъртта на едно бедно момиче, което дори нямало пари да му прелеят кръв.

От този момент нататък Ваня се почувствала безумно зле. „Значи, аз ще съм причина един човешки живот да си отиде? Тогава не бих могла повече да живея. Майката Земя по-добре да прибере и мен, отколкото да живея в срам!" - навивала пружинката на черните мисли ангелогласната певица. Синът й Боби се опитвал да я успокои, но напразно. Тя само му посочвала дрехите, с които искала да бъде погребана. Отпадайки от ден на ден, Ваня почувствала нужда да поиска прошка за вменения грях от родителите на момичето. Решила да им се обади. И... какво мислите? От тях разбрала, че X е жива и здрава и че никога не й се е налагало да бъде оперирана, нито да постъпва в болница. Картите паднали - хитрушата спекулирала години наред с милосърдното чувство на певицата, докато накрая се полакомила и за нещо като джакпот.

Камък паднал от сърцето на Ваня, но й трябвали седмици да се възстанови емоционално и физически. От напрежението имунитетът й се срива и на няколко пъти тя става лесна плячка за грип. Вече са минали няколко месеца от преживения кошмар и едва сега певицата намира сили да го сподели със своя приятелка, която обаче не успява да опази тайната и разнася случката по общи познати.

„Каква патка съм била само!" - не може да се на-чуди на своята наивност Ваня. Слава богу, вече през смях.

Няма коментари: