събота, 10 юли 2010 г.

С 9 куршума Тони Клюна е направен на решето

Чухме пукотевица. В първите секунди пoмислихме, че са пиратки, но после залегнахме на земята. Трима от застреляните седяха на една маса. Направиха ги на оверлог!" - това споделят очевидци на показния разстрел, при който намират смъртта си Антон Милтенов - Клюна, Николай Добрев - Цайса, и Иван Тодоров - Призрака.

На 30 юли 2005 г., около 21,30 ч., Клюна и дружките му седят в градината на сладоледената къща "Джимис" на ъгъла на ул. "Ангел Кънчев" и "Солунска" в София. Наоколо е пълно с майки с деца. Тони Клюна е без охрана.

Носи само газов пистолет.

Към масата, на която са Клюна и аверите му, се приближа- ват двама маскирани мъже и стрелят с пистолет - 13 пъти от упор. Основната мишена е 32-годишният Тони. Той е на- правен на решето с 9 куршума I в главата и тялото.

След пукотевицата килърите светкавично се качват на паркиран наблизо бял "Опел вектра" и запрашват с мръсна газ по ул. "Д-р Г. Вълкович" към бул. "Витоша". Няколко часа след инцидента автомобилът, с който убийците бягат, е открит опожарен под моста в кв. "Захарна фабрика". Огънят е заличил всички следи от извършителите. Улики не се намират.

През цялата нощ след убийството полицаи и следователи разпитват свидетели и събират гилзи от местопрестъплението. Според експерти наемниците са ползвали най-масовите 9-милиметрови патрони. Направен е обиск на паркираното пред заведението черно "Ауди А6", с което Клюна е дошъл на срещата - сам, без обичайните си двама телохранители.

Само година преди кървавата драма Милтенов крачи уверен и невидим под чадъра на дузина бодигардове. Благодарение на антуража си той се изживява като недосегаем наркобарон. Но всяко нещо до време, както казват старите хора. Заради "малката" си война с наркодилъра Илиян Варсанов Тони Клюна е предаден

След като излиза от затвора, приятели и врагове му бият дузпата. Продължават да му плащат, но при условие че мине на втора линия и няма лидерски претенции. На пръв поглед офертата е изгодна - пари за нищо. Клюна се успокоява, че не е мишена.

До фаталната юлска вечер на 2005 г.

"Антон Милтенов - Клюна, е убит отвътре", твърдят разследващи. Поръчителите са от наркосредите, с които той е свързан от години. Неговите огромни претенции и неуравновесен характер са го направили неуправляем - това пък го твърдят аверите му в мръсния бизнес...

Няма коментари: