понеделник, 23 март 2009 г.

РОМАНТИЧНАТА ЖЕНА ТРИУМФИРАШЕ НА КОТЕШКАТА ПЪТЕКА

С шоуто на прочутата модна къща „Валентино" в Париж завърши Седмицата на Висшата мода пролет-лято 2009 година. След като м.г. Валентино Гаравани се оттегли, сега за първи път бе показана цяла колекция на неговите ученици - Мария-Грация Кюри и Пиер-Паоло Пичоли. Като основни цветове за пролет-лято 2009 г. „Валентино" наложи бежовото, зеленото и черното при официалните рокли.
С огромен успех премина и дефилето на един от най-големите дизайнери на нашето време - Жан Пол Готие. Новата муколекция е реверанс към линията от 80-те години на XX век, характерна с подсилените рамене, костюма в мъжки стил и фрака за жени. Самото дефиле представляваше истински спектакъл, в който бяха включени киноефекти. Готие отново доказа, че е един от най-интересните и непредсказуеми художници, за които няма забранени теми и образи.
Според специалистите и публиката в истинска сензация се превърна дефилето на Карл Лагерфелд за „Шанел", което винаги е символ на висша класа и безупречен стил. Независимо дали залага на строгата елегантност, или
марката го прави с финес.
Творенията на Стела Макартни излъчваха страхотен сексапил. Този път английската дизайнерка хич не си е играла с дължините. Направо ги срязала.
Криешан Лакроа пък демонстрира истинска цветна градина Страстта му към флората отдавна е известна. Потопени в ярки тонове, моделите му сякаш оформяхаистински цветни лехи.
Финалът е винаги запазен за най-добрите. Думите са излишни, затова присъстващите просто се насладиха на уникалната пролетна колекция на Джон Галиано за „Диор", който залага на ярките цветове и ефектните и оригинални шапки.
Дефилетата в Париж показаха отново, че висшата мода е изкуство, в центъра на което е образът на идеалната женска красота.

Няма коментари: